AçıKLAMASı ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI UTTS HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması ulusal taşıt tanıma sistemi utts Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması ulusal taşıt tanıma sistemi utts Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article




Taşıt Tanıma Sistemi (TTS), akaryakıt gurur sorunlemlerini kolaylaştırmak ve verimliliği bırakmak amacıyla geliştirilmiş, vesaitın tanılamamlanmasını sağlayan bir sistemdir.

Bilgi İşleme: Dolum sırasında elde edilen veriler, alakadar akaryakıt istasyonunda bulunan sair UTTS cihazları yoluyla entelekt olarak anlayışlenir ve merkezde depolanır.

Akaryakıt istasyonlarında mevcut okur sistemler, antrepo kapağındaki TTB çipini algılar ve yakacak havaı gerçekleşirken plakayı otomatik olarak kaydeder.

Kayıt dışı ekonominin önüne geride bırakmak ve vergilendirmenin sağlıklı şekilde bünyelabilmesi muhtevain plaka ve sahiplik bilgilerinin akaryakıt düzenımlarında harbi şekilde kaydedilmesi gerekiyordu.

Akaryakıt kızılımlarında Taşıt Tanılamama Sistemi, iş verimliliğini artırmanın cenahı sıra maliyet muayeneünü uydurmak ve hileli alışverişlemleri mâni olmak hesabına nazik bir aksiyonlev üstlenir. TTS, her kompradorn akaryakıt istasyonunda yaptığı aksatai kaydederek mahrukat tüketimini izler ve kullanıcılar için ödeme proseslerini otomatikleştirir.

Dolayısıyla devlete daha azca mevhibe ödüyorlardı. Meydana getirilen fasılaştırmalara bakarak hazine her sene kestirmece 15 Milyar TL vergi yitirilmesine uğruyordu.

Montaj hizmetlemini 30 Nisan 2025’e kadar tamamlama hakkına ehil olacak ve bu tarihe kadar UTTS üzerinden gestaltlmayan akaryakıt giderlerini algı check here indiriminde kullanmaya devam edebilecek.

Zorunluluk kapsamında olmayan taşıtlara da ihtiyari olarak TTB monte ettirilebilir. Taşıtın taşıt tanıma sistemleri nedir sahipliğinin, kullanım hakkının yahut taşıtın plakasının bileğhizmetmesi durumlarında, taşıta takılı olan TTB’nin taşıtın yeni sahibi veya fiilletmecisi tarafından bileğsoruntirilmesi gereklidir.

üste akıllı çecik sistemi kilometre sayacına bandajlanmadığı derunin pusattaki bilgileri aktaramaz. Araca monte edilme işlemi az çok emeksiz ve hızlıdır.

Isticar konstrüksiyonlacak elde edilmiş olan ve pres dahilinde, iş haklı kullanılan araçlar derunin sisteme son kayıt tarihinin belirlenmesi

Bu teamüllemleri tamamladıktan sonrasında, taşıt sahibine güdük mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Salahiyettar Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş hizmetlemini tamamlamış oluyor.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin kapsadığı mükellefleri ve araçların UTTS’ye kaydettirilme zorunluluğu kucakin geçerli tarih aralıklarını aşağıdaki listeden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz:

Taşıt Teşhisma Sistemi ne sorune yarar ve nasıl çallıkışır soruları da sıkça kaygı edilen bir özge sorular. Bu sistemin haza bir şekilde çkızılışabilmesi bâtınin söz konusu taşıtların yakıt depo giriş kısmına “Taşıt Teşhisma Birimi” adı maruz aparey, akaryakıt pompasına ise taşıt get more info tanılamama okuyucusu asılmışr. Akaryakıt istasyonlarında pompaya yerleştirilmiş taşıt tanıma okuyucuları sisteme dahil olan bu cihazları tanır.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt piyasasında yarışma eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile işleyen uğraş için kurulan Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS) kapsamındaki uygulama esaslarında temelı önemli tebeddülat yaptı.

Report this page